Pon - Pet 08:00 - 15:00
Vikendom zatvoreno
+387 35 260-478
Telefon
Pozorišna br.2 75000 Tuzla
Adresa

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

17. oktobra je u prostorijama Pozorišta mladih Tuzle, sa početkom u 10 sati održana je II redovna sjednica Kantonalne konferencije SSVOONK BiH Tuzlanskog kantona. Sjednica je održana uz poštovanje emidemioloških mjera a u radu je učestvovalo 36 delegata.

Razmatran je, potom jednoglasno usvojen i Dnevni red:

 

1. Otvaranje Konferencije

2. Usvajanje Poslovnika o radu – dopuna,

3. Izbor radnih tijela Konferencije:

a) Radnog predsjedništva,

b) Komisije za verifikaciju punomoći delegata Konferencije,

c) Zapisničara i dva ovjerivača zapisnika.

4. Izvještaj Komisije za verifikaciju punomoći delegata Konferencije,

5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu K.O. SSVOONK BiH TK za 2019. godinu,

6. Razmatranje  i  usvajanje  Plana  rada  i  aktivnosti  K.O. SSVOONK BiH TK za 2020. g.,

7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Nadzornog odbora SSVOONK BiH TK  i Izvjestaja o finansijskom  poslovanju Kantonalnog odbora SSVOONK BiH TK  za  2019. godinu,

8. Razmatranje i usvajanje Finansijskog plana K.O. SSVOONK BiH TK za 2020. godinu,

9. Ostala pitanja,

10. Zatvaranje Konferencije.

 

Nakon dvosatnog informisanja i diskusija po ovim tačkama sve donesene odluke i zaključci, te izvještaji, usvojeni su jednoglasno. 

 

Ovdje pronađite i usvojene Prijedloge dokumenata koji su usvojeni:

Izvještaj o radu Kantonalnog odbora za 2019. godinu

Plan rada Kantonalnog odbora za 2020. godinu

Poslovnik o radu Konferencije

 

 

 

 

Previous Next

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

U subotu, 26. septembra u prostorijama NUB Derviš Sušić u Tuzli održana je VII redovna sjednica Kantonalnog odbora SSVOONK BiH TK. Na dnevnom redu našlo se nekoliko tačaka, među kojima su pripreme za redovnu Izvještaju Kantonalnu Konferenciju, Prijedlog Izvještaja o radu KO u 2019. godini, Plana aktivnosti za 2020. godinu, donošenje odluka o dodjeli pomoći članovima sindikata, razgovaralo se i o načinu uvođenja vjeronauka u škole TK, zatim o uvećanju minimalne plate, što se posebno odnosi na pomoćne radnike u školama te o brojnim drugim problemima koji su prisutni u srednjim školama na prostoru Tuzlanskog kantona.

Članovi Kantonalnog odbora su složni u ocjeni da se u donošenju važnih odluka koje se tiču zaposlenih u obrazovanju i obrazovanja uopće, a u svim slučajevima gdje je to Zakonom predviđeno, mora obezbijediti učešće sindikalnih predstavnika kao partnera. Osim toga, neprihvatljivo je da se izmjene nastavnog plana i programa donose bez propisane procedure, i da se mijenjaju naknadno, i to u toku trajanja obrazovanja učenika za određeno zvanje ili zanimanje. 

Napravljen je osvrt i na proces rješavanja statusa članova sindikata koji su bili tehnološki višak te je napravljen presjek najvažnijih zaključaka donesenih kroz sjednice koje su održane putem online servisa u proteklom periodu. 

Razgovarano je i o izazovima nastave u trenutnoj epidemiološkoj situaciji i svemu onome sa čime se naši članovi susreću u svakodnenom radu. 

 

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

 

Povodom nastupajućeg muslimanskog blagdana Ramazanskog Bajrama, u ime članova  Kantonalnog odbora SSOOiO TK, članova Kantonalnog odbora SSVOONK BiH TK i članova Predsjedništva Sindikata visokog obrazovanja TK, pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke sa željom da praznik provedete u miru, sreći, zdravlju i radostima darivanja.

 

SSOOiO TK

Kulović Sumedin  s.r.

 

SSVOONK BiH TK

Terzić Admir  s.r.

 

SVO TK

Nurić Samir  s.r.

 

Čestitka u PDF-u

 

 

Ocjene članaka: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH - Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona kojeg zastupa predsjednik Admir Terzić i Vlada Tuzlanskog kantona koju zastupa premijer Kantona, prof. dr. Denijal Tulumović dana 30.4.2020. godine, su potpisali Aneks iz naslova.

 

Aneks se nalazi ovdje.

 

© Copyright 2021 SSVOONK BIH - TK.