Pon - Pet 08:00 - 15:00
Vikendom zatvoreno
+387 35 260-478
Telefon
Pozorišna br.2 75000 Tuzla
Adresa

Održana sjednica Kantonalnog odbora

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Danas, 20. 12. 2019. godine, u prostorijama Sindikata je održana sjednica Kantonalnog odbora na kojoj je razmatrana Informacija o Izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju, zatim Informacija o statusu SSVOONK BiH u okviru Saveza samostalnih sindikata te Prijedlog Sporazuma sa Vladom TK o izmjeni koeficijenata za obračun plata, iznosu toplog obroka i regresa za 2020. godinu.

Nakon diskusije u kojoj je neozbiljnim i neprihvatljivim ocijenjen jednostrani istup Vlade TK u medijima o potpisivanju Sporazuma o kojem Kantonalni odbor Sindikata prethodno nije raspravljao niti dao svoj stav, Sporazum je jednoglasno podržan a predsjednik SSVOONK BiH TK, dr. Admir Terzić je ovlašten da ga u ime zaspolenih u srednjem obražovanju i potpiše. 

Njime je dogovoreno povećanje plate od 6,87% kroz korekciju koeficijenata, iznos toplog obroka utvrđen na 9 KM te regres u iznosu od 50% prosječne plate u Federaciji BiH.

Plate će se po novim koeficijentima početi obračunavati od 1. aprila 2020. godine a Sporazum predviđa i razgovore o mogućim korekcijama primanja nakon analize izvršenja Budžeta TK u periodu januar - juni 2020. godine.

 

 

 

© Copyright 2023 SSVOONK BIH - TK.