Pon - Pet 08:00 - 15:00
Vikendom zatvoreno
+387 35 260-478
Telefon
Pozorišna br.2 75000 Tuzla
Adresa
Previous Next

Održana sjednica KO

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U subotu, 26. septembra u prostorijama NUB Derviš Sušić u Tuzli održana je VII redovna sjednica Kantonalnog odbora SSVOONK BiH TK. Na dnevnom redu našlo se nekoliko tačaka, među kojima su pripreme za redovnu Izvještaju Kantonalnu Konferenciju, Prijedlog Izvještaja o radu KO u 2019. godini, Plana aktivnosti za 2020. godinu, donošenje odluka o dodjeli pomoći članovima sindikata, razgovaralo se i o načinu uvođenja vjeronauka u škole TK, zatim o uvećanju minimalne plate, što se posebno odnosi na pomoćne radnike u školama te o brojnim drugim problemima koji su prisutni u srednjim školama na prostoru Tuzlanskog kantona.

Članovi Kantonalnog odbora su složni u ocjeni da se u donošenju važnih odluka koje se tiču zaposlenih u obrazovanju i obrazovanja uopće, a u svim slučajevima gdje je to Zakonom predviđeno, mora obezbijediti učešće sindikalnih predstavnika kao partnera. Osim toga, neprihvatljivo je da se izmjene nastavnog plana i programa donose bez propisane procedure, i da se mijenjaju naknadno, i to u toku trajanja obrazovanja učenika za određeno zvanje ili zanimanje. 

Napravljen je osvrt i na proces rješavanja statusa članova sindikata koji su bili tehnološki višak te je napravljen presjek najvažnijih zaključaka donesenih kroz sjednice koje su održane putem online servisa u proteklom periodu. 

Razgovarano je i o izazovima nastave u trenutnoj epidemiološkoj situaciji i svemu onome sa čime se naši članovi susreću u svakodnenom radu. 

 

© Copyright 2022 SSVOONK BIH - TK.