Pon - Pet 08:00 - 15:00
Vikendom zatvoreno
+387 35 260-478
Telefon
Pozorišna br.2 75000 Tuzla
Adresa

Nastavak razgovora predstavnika Sindikata i Ministarstva obrazovanja i nauke

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jučer je po ranije utvrđenoj dinamici u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke TK upriličen radni sastanak predstavnika Samostalnog sindikata radnika  osnovnog oobrazovanja i odgoja i Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH - Kantonalni odbor TK i resornog ministra sa saradnicima. 

Dogovoreno je da se pokrene procedura izrade novih Pedagoških standarda i normativa kao i izrada novog Programa zbrinjavanja radnika za čijim radom je djelom ili u potpunosti  prestala potreba, u cilju usklađivanja istog sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorima.

Radnu verziju Pedagoških standarda i normativa će pripremati ranije formirane komisije (uz eventualne izmjene pojedinih članova komisije ) a za izradu Programa zbrinjavanja radnika za čijim radom je djelom ili u potpunosti  prestala potreba će se formirati nove komisije.

Dogovoreno je da se sljedeći radni sastanak održi u iduću srijedu, na temu Izmjene i dopune Kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i za djelatnost srednjeg obrazovanja.

 

© Copyright 2022 SSVOONK BIH - TK.