Pon - Pet 08:00 - 15:00
Vikendom zatvoreno
+387 35 260-478
Telefon
Pozorišna br.2 75000 Tuzla
Adresa

Održana III redovna konferencija

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Održana je III redovna sjednica Kantonalne Konferencije SSVOONK BiH Tuzlanskog kantona. U radu Konferencije su učestvovali Predsjednici sindikalnih organizacija, članovi Kantonalnog odbora, članovi Nadzornog odbora i članovi viših organa i tijela SSVOONK BiH.

 

Dnevni red sjednice je izgledao ovako:

1. Otvaranje Konferencije,

2. Izbor radnih tijela Konferencije,

   a) Radnog predsjedništva,

   b) Komisije za verifikaciju punomoći delegata Konferencije,

   c) Zapisničara i dva ovjerivača zapisnika,

3. Izvještaj Komisije za verifikaciju punomoći delegata Konferencije,

4. Imenovanje članova Kantonalnog odbora SSVOONK BiH TK,

5. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Kantonalnog odbora za 2020. godinu,

6. Razmatranje i usvajanje Plana rada i aktivnosti KO za 2021. godinu,

7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Nadzornog odbora i Izvještaja o finansijskom poslovanju kantonalnog odbora za 2020. godinu,

8. Razmatranje i usvajanje Finansijskog plana za 2021. godinu

9. Ostala pitanja.

 

Izvještaji i Planovi su donijeti jednoglasno uz nekoliko kvalitetnih diskusija koje su se ticale same organizacije sjednica ovoga tipa.

Uz uobičajene teme koje se tiču prosvjetnih radnika, redovnost plata i pripadajućih davanja, organizacije nastavnog procesa u uslovima proglašene epidemije, govorilo se i o našim članovima koji su podlegli virusu COVID-19, zbrinjavanju tehnološkog viška koje slijedi i u narendom periodu.

Zabilježili smo i inicijativu da se pomoćnim radnicima u bilo kojem obliku prizna rad na obezbjeđivanju uslova za izvođenje nastave u školskim klupama. Stav je da će se u narednom periodu morati napraviti analiza iznosa proječne potrošačke korpe te shodno tome raditi na prilagođavanju primanja svih uposlenih u prosvjeti.

Diskutovalo se i o procesu upisa u srednje škole na području kantona, konsolidaciji članstva i o započetom procesu konačne izmjene Pedagoških standarda pri čemu je ponovno naglašena želja da se što više članova sindikata uključi sa svojim prijedlozima jer je do sada broj prijedloga bio zbilja zanemariv.

Brojne su još teme dotaknute u pokušaju da svi skupa dođemo do boljih pozicija u budućoj borbi za unapređenje  radnička prava i pored distorzije i dezinformacija, poluinformacija, neistina i često zlonamjernih komentara upućenih vlastitoj organizaciji koja se bori za prava prosvjetnih radnika a koji su prisutni na socijalnim mrežama.

Upućena je molba svim članovima sindikata i onih koji to nisu da za najprecizniju informaciju posjete sjedište SSVOONK BiH TK ili se informišu preko svojih sindikalnih predstavnika.

© Copyright 2024 SSVOONK BIH - TK.